Din komplette veiledning til dehydrerende mat

Jeg ønsket å gjøre et innlegg om dehydrerende mat – et tema flere lesere har spurt om om matbevaring og lagring – men ett problem, jeg har aldri dehydrert mat før!

Uforferdet bestemte jeg meg for at den beste måten å undervise på var å lære om det selv. Så jeg intervjuet min venn Jennifer som er ekspert på prosessen med mat dehydrering og gjorde denne flotte videoen å dele. Dessverre, da jeg kom hjem, oppdaget jeg at videoen var forvrengt, så i stedet gikk jeg gjennom notatene mine og laget en trinnvis veiledning og begynte video for dere. (Sjekk ut min video på mat dehydrerende nedenfor …)

Dehydrerende mat er en fin måte å bevare mat og nyte det i uker og måneder. For å dehydrere mat, er de bare oppvarmet ved lav temperatur med rikelig med luftsirkulasjon. Å bruke en profesjonell dehydrator er en enklere metode, men du kan også tørke mat i ovnen, som jeg skal forklare.

Når det gjelder matbevaring, tror jeg mange mennesker umiddelbart tar opp hermetikk. Jeg skal bryte ned og sammenligne de to metodene nedenfor, men når du veier utstyr og kostnader, dehydrering er en billigere, enklere måte, spesielt for de som starter ut.

Er du klar til å komme i gang? Her er hva du trenger å vite om dehydrerende mat!

Dehydrerende vs. Hermetikk
Aspektet ved dehydrering som appellerer til de fleste gårdbrukere er enkelheten. Både hermetikk og dehydrering har sine styrker, men når det gjelder dehydrering, er mindre utstyr nødvendig (og det er en enklere prosess.) Hermetikk, som du vil lære av vår video er ofte en mer involvert prosess. Mens hermetikk gir deg en lengre holdbarhet (1-2 år), er det en større risiko for alvorlige problemer som botulisme.

For nybegynnere, her er sammenbruddet.

Kostnad
En matdehydrator er neppe dyrere enn den opprinnelige investeringen av hermetikk. De fleste mat grunnleggende dehydratorer starter på $ 40 og noen er priset mye høyere. For frukt og grønnsaker, bør en enkel modell fungere. Du kan også dehydrere i ovnen, men det er en mindre krevende prosess. (Noen mennesker selv dehydrere mat i bilen sin-men la oss overlate det til proffene!) I en ovn tar det også lang tid, der du sitter fast hjemme. En matdehydrator krever mindre tilsyn.

bannana chips lav pris

For nybegynnere som bruker en dehydrator er ofte veien å gå. Det krever strøm, så hvis du er utenfor nettet, det er også en vurdering. Heldigvis krever de fleste dehydratorer ikke mye energi. For en oversikt over dehydrator strømforbruk sjekk ut dette diagrammet. Bortsett fra din mat dehydrator, trenger du kniv og et skjærebrett.

Herimot krever mer utstyr (avhengig av metoden). Hvis du bruker vannbadmetoden, ser du på en investering i potten, krukkene, lokkene og tangen. En trykkhermetikk herder koster mellom $ 60 – $ 300. Så hermetikk ender opp med å være nesten det samme, om ikke høyere kostnad enn dehydrering.

Matsikkerhet
Igjen er hermetikk og matdehydrering begge sikre metoder for bevaring hvis de gjøres riktig. Med dehydrering fjerner du 90-95% av vanninnholdet i mat, noe som gjør det til et uinnbydende miljø for bakterier og mugg. Med hermetikk varmes maten opp til en bakteriedrepende temperatur, og den sterile maten er forseglet i krukker ved hjelp av varme og trykk.

Med begge prosessene må du følge riktige prosedyrer og bruke sunn fornuft. Fordelen med hermetikk er at du vet at en krukke er forseglet ved å lytte etter den telltale «pop». Når det er sagt, når hermetikk går dårlig, går det veldig dårlig (som matforgiftning dårlig). Ja, alle har en historie om at besteforeldrene spiser hermetikk over et tiår gammelt, men ikke risikere det. Hermetikk er bra i 1-2 år, men du må bruke en nøyaktig, riktig metode.

matsparerposer som holder dehydrert frukt

Med mat dehydrering, du ser etter doneness bare ved å teste maten. Med de fleste frukter og grønnsaker vil de føle seg helt tørre å ta på. Når maten føles tørr, er den klar til å lagres i noen uker eller i flere måneder i en FoodSaver-pose eller beholder. Hvis du gjør jerky på den annen side, du ønsker ikke å leke rundt. Det er da det er viktig å teste for riktige temperaturer og følge dehydreringsprosedyrer.

Smak og enkel matlaging
Igjen elsker folk smaken av dehydrert mat og mangfoldet av muligheter. Du kan lage kaker, fruktskinn og til og med brød og kjeks med dehydrator! Mange matvarer som grønnsaker og frukt nytes regelmessig i deres dehydrerte form. Andre matvarer rehydreres ved bløtlegging i vann eller koking.

Med hermetikk er innholdet i krukken helt tilberedt. Alle som har spist kalde bønner ut av kan vite mens de ikke er deilig, de er absolutt spiselig selv uten oppvarming. På grunn av de kjemiske kravene til sikker hermetikk, må du balansere salt- og syreinnholdet i maten. Dette betyr at visse matvarer er litt saltere eller søtere enn dine preferanser. Hermetikk har også en særegen tekstur og smaker noen mennesker liker ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *