Bakgård kyllinger: Hvilken rase er best? Hva annet trenger jeg å vite?

Kyllinger bringer så mye lykke til gården vår. Jeg kunne se dem skrape og plukke i hagen deres hele dagen. De rydder opp bugs og ugress og gjør kjøkkenet mitt skrap til vakre egg som nærer familien min.

Vi har holdt kyllinger i ca 10 år nå. Mens vi alltid jobber med å forbedre oppsettet vårt og komme opp med nye måter å administrere flokken vår på, har vi en ganske god forståelse av det grunnleggende. Her er noen tips for å komme i gang med bakgårdkyllinger.

Rom for å spre sine vinger
Kyllinger er veldig lett å ta vare på så lenge deres grunnleggende behov er oppfylt. Det første du må vurdere er hvor mye plass de trenger. Tilstrekkelig plass både i coop (huset) og kjøre (yard) vil holde dem fra å hakke på hverandre og gjøre det lettere å holde ting ryddig.

Da mannen min bygde coop, sørget han for at det også var nok plass til oss. Det er vår jobb å samle eggene og holde coop ren. Jeg er takknemlig hver gang jeg går ut til det at vi fritt kan gå rundt og jobbe i deres coop og løpe. I sørlige klima, kan du komme rundt dette litt enklere med wire gulv, men ikke her oppe i det frosne nord.

Å gi kyllinger 3-4 kvadratmeter per fugl i coop og 10 kvadratmeter per fugl i løpet vil holde dem glade og sunne. En flokk med åtte kyllinger ville trives i en 4’x6 ‘coop og en 8’x10 ‘løp.

hage kyllinger

Velge kyllingraser
Starter med noen av standard, all-purpose raser er en enkel måte å sikre at du vil ha gode lag som kan håndtere de fleste klima. De vil være godmodige fugler som er enkle å heve og lett å holde. Her er noen flotte alternativer.

Barred Rock – Svart og hvitt, har et veldig søtt temperament, og legger brune egg.
Rhode Island Red – Mørk rød, lett å ta vare på og legge brune egg
Buff Orpington – Buff (gylden), ofte veldig elskelig og legge brune egg
Ameraucana – Dette er som calico kyllinger. De kommer i et bredt utvalg av farger og striping, noen ganger litt flygende og legger blå egg.
Leghorns – Hvit eller brun, litt avskyelig, høye eggprodusenter som legger hvite egg. Leghorns har veldig store kammer, slik at de ikke er så godt egnet for kaldt klima hvor de lett kan få frostskader.
Damer

Da vår første gruppe unger kom i posten ble vi begeistret med blandingen av farger og størrelser. Vi bestilte et egglag utvalg som ville gi hvite, brune og blå egg. Lite visste vi at de forskjellige rasene alle har forskjellige temperaments. Vi fikk noen av standard rasene, men vi fikk også noen flygende små høner som klarte å hoppe ut av hvert gjerde vi satt opp. De foretrakk også å roost i trærne i stedet for i coop.

Det høres så søtt å la dem streife og roost i trær, spesielt til mitt opprørske hjerte som elsker å se dyr i deres mest naturlige habitat. Men jeg kunne ikke holde dem trygge, og hver eneste ble til slutt tatt av en hund eller en prærieulv. Det var hjerteskjærende.

Et tak over hodet
En effektiv kylling coop vil beskytte flokken mot været, gi dem et trygt sted å sove og hjem sine reir bokser. Dette kan oppnås på så mange forskjellige måter. Noen mennesker går ut og bygger det som ser ut som et fancy dukkehus, noen er bygget av berget materialer og noen har til og med blitt laget av gamle biler.

Uansett hvordan du velger å huse kyllingene dine her er et par ting å vurdere.

Ventilasjon: Dette er det viktigste hensynet når du setter opp boliger for flokken din. Om sommeren kan kyllinger overopphetes veldig raskt. Sørg for at det er tilstrekkelig luftstrøm for å holde dem fra å bli for varme. Om vinteren skulle du tro at huset må knappes stramt. Mens du ikke vil ha et utkast, er det veldig viktig å ha god ventilasjon. Hvis sengetøyet i coop er fuktig så kyllinger vil være mye mer utsatt for å fange en kald eller få frostskader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *