5 enkleste grønnsaker å vokse for nybegynnere gartnere

Jeg har vært der, frøkatalogene kommer i januar, og du blir begeistret for hva du skal vokse i hagen din. Det kan være vanskelig å finne ut hvor du skal begynne, så jeg tenkte jeg ville dele mine anbefalinger om fem enkle grønnsaker å vokse i hagen din i ditt første år. Den største feilen nye gartnere gjør er ikke å starte liten: De har for stor av en hage, de prøver å vokse for mange ting, og til slutt blir de utbrent.

hva du skal vokse for tiggere hagearbeid

Mitt råd etter å ha lært folk hvordan de skal begynne hagearbeid i årevis er å bare starte med et par ting. Tre til fem typer grønnsaker i en enkelt variasjon av hver. Dette vil gi deg et veldig godt grunnlag for å starte hagereisen.

Vokse hva du spiser
vokse vegies at du liker å spise kurvEn svært vanlig dette at jeg ser nybegynner gartnere gjøre er å bli begeistret av hva de kan vokse, men de kan egentlig ikke liker ting eller de prøver nye ting før de finner ut om de virkelig liker dem. Hvis du skulle se på kjøkkenet akkurat nå, hvilke grønnsaker kjøper du fra butikken? Mange av disse kan være gode utfordrere for ditt første års korte liste.

Det vil være noen ting du kjøper som ikke er i sesongen eller er mer komplisert å vokse, men mange av hva de fleste liker vil være på vår liste nedenfor. Så tenk på hva du spiser, velg de lettere å vokse og la oss stable dekket i vår favør!

Få hagen forberedt
Det er viktig å ikke bare tenke på grønnsakene du skal vokse, men også tenke på å dyrke god jord. Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Hvis du aldri har haget før, sjekk ut vårt innlegg om hvordan du tilbereder jorda for en grønnsakshage.

Fra frø eller fra frøplanter
Det er noen ting som gjør det veldig bra fra frø og noen ting som starter med en frøplante er veien å gå for første gang gartnere. Frøplanter er rett og slett svært unge planter som har blitt startet på forhånd innendørs, at du senere overfører utendørs til hagen din.

frøplanterDet kan være fristende i ditt første år eller to til i tillegg til å starte en hage for å også heve frøplanter innendørs, men mitt råd er å unngå dette. Dine første årene å lære hagearbeid er mye, å legge til læring for å starte frø i frøplanter er for mye, og du vil bare brenne ut.

Nedenfor skal jeg nevne hvilke jeg ville starte fra frø og hvilke jeg ville begynne fra frøplanter.

Hvilke planter til å begynne med?
Her er noen av mine favorittplanter til å begynne med. Disse er ganske enkle, allment tilgjengelige, og du kan finne mye kunnskap fra lokale folk og online. Start med tre til fem av disse i en enkelt variasjon. Det vil være fristende å velge en haug med typer vegitables og noen varianter av hver, men å gjøre det vil gi kompleksitet, stress og større sjanse for å mislykkes. Vi vil ikke ha det!

Zucchini
zucchnis fra hagenDet er en gammel vits som jeg liker å fortelle. I byen folk låse dørene slik at folk ikke stjele sine ting, i landet de låse sine biler slik at noen ikke forlate dem en pose med squash og squash i forsetet. Det som virkelig er flott med denne planten er at den vokser veldig fort, det er veldig enkelt og det produserer massevis av grønnsaker.

Jeg vil foreslå å starte med tre planter av squash hvis du har en familie. Det vil komme et punkt hvor du ikke kan spise lenger (stol på meg), på det tidspunktet trekker jeg vanligvis bare plantene ut av hagen min og komposterer dem. For ditt første år ville jeg starte disse fra frøplanter, de er enkle å finne, billig og gjør det enkelt å starte.

Et råd jeg gir er at jeg har funnet ut at det kommer et punkt når jeg begynner å se squashbugs på plantene mine. Når jeg ser mer enn 2 eller 3 av dem på en plante, trekker jeg den planten akkurat da og der. Nye gartnere vil ofte være nølende til å beskjære eller trekke ut planter, du kan ikke være redd for. Squash bugs er svært vanskelig å bekjempe, hvert triks jeg har lest på nettet gjør ikke noe for hagen min. Så jeg plante noen ekstra enn jeg trenger, og deretter bare trekke plantene så snart jeg ser bugs og er fornøyd med hva squash jeg kom til det punktet, vanligvis jeg er lei av det da likevel!

Tomater
Disse er en favoritt for de fleste, og en hagetomat kan ikke slås. Jeg ville absolutt bruke frøplanter for tomater. De to variantene jeg foreslår er «Early Girls» eller «Roma». Hvis du har kort vekstsesong vil jeg foreslå Early Girls fordi de produserer ganske raskt og tidligere enn de fleste tomater.

tomater nettopp plukket

Noen notater om tomater: Hvis du finner ut at du får mange blomster, men de er egentlig ikke oversette til tomater det er ofte fordi de ikke pollinerer godt nok. Dette kan være fordi de ikke er nok naturlige pollinatorer som bier eller fuktighet er bindende pollen. Tomater vil ofte slutte å frukte når det blir veldig varmt, og deretter starte opp igjen når sommertemperaturen begynner å avvikle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *