Slik begynner du å huse på et budsjett

Helt siden jeg var en veldig ung gutt, visste jeg at jeg ønsket å ha et lite sted for meg selv, for å eie land var jeg kunne nyte å være ute. Det føles aldri igjen gjennom årene. Så å starte en gård, finne et sted for ditt lille hus eller bare et lite stykke å ringe din egen kan virke veldig utfordrende til tider.

For noen vil de bare begynne å bebo akkurat der de er, det er bare et spørsmål om å finne ut hvordan de skal gjøre det. For andre er bare å finne tid til å få det til å skje.

Så hva skal vi gjøre når vi er på et budsjett, og alt vi ønsker å gjøre er å begynne å bygge et liv for oss selv?

Få klar på målene dine
skriver i notisbokDen største feilen jeg ser folk gjør er at de egentlig ikke har definert hva de ønsker å gjøre i 1 år, 5 år og så videre. Når du blir veldig tydelig på hva du vil, kan du raskt finne ut hva du faktisk trenger i din fremtidige sted og hvor du skal. Altfor ofte setter folk ikke mål, noe som betyr at de blir trukket i en million retninger.

Hvis du faktisk skriver ut målene dine, får du klarhet, og du vil ha en standard for å evaluere hvordan du bruker tid og ressurser. Når du har klare mål kan du spørre deg selv «får dette meg nærmere mine mål?» Hvis svaret er ja, bør du forfølge det. Hvis svaret er nei eller kanskje, så bør du si nei til hva det er.

Å ha mål betyr at du ikke kaster bort penger på ting som du ikke trenger, og fokuserpengene du har på hånden til de tingene som faktisk lar deg gjøre det du vil gjøre. Altfor ofte folk bruker penger på ting de tror de vil, men har ikke tatt seg tid til å finne ut om det er riktig for dem.

Forenkle livet ditt
Nært knyttet til mitt siste punkt, arbeid for å aktivt oppmuntre ting i livet ditt som er på linje med dine mål, og deretter avvise alt annet. Dette kan være vanskelig, men med litt praksis og holde øye med premien kan du kutte ut alle de tingene som ikke betyr noe.

forenkle livstilbudet ditt

Derfra ser du på måter å gjøre hver dag enklere og mindre komplisert. Rydd opp i hjemmet ditt, få kontroll over kalenderen din, kutt ut unødvendige utgifter og fokuser på det som betyr noe for deg. Dette er en lang prosess, men når du bringer de viktige tingene i fokus og fjerner de tingene som spiser opp tiden din som ikke betyr noe, vil du finne at du har mer tid, mindre stress og livet ser ut til å flyte bedre.

Ta den lange veien
Det kan være fristende å ta spranget nå, men hvis vi aksepterer at dette er en reise, og vi må sortere ting i livet vårt før vi kommer til destinasjonen vår. Vi innser at vi legger inn det harde arbeidet for å gjøre drømmen mulig, slik at når vi kommer, er vi i stand til å virkelig nyte det fullt ut. Hvis vi skynder oss gjennom det, vil vi begynne å holde oss stresset, i gjeld og bli trukket i en million retninger.

ta veien mindre reistNoen av de største målene jeg har oppnådd ble bare nytes fordi jeg jobbet med alt som jeg gjorde min vei dit. Da jeg flyttet inn i mitt lille hus, ønsket jeg å ha et enklere liv, mindre rot fra eiendeler, på vei til å være gjeldsfri og på et veldig bra sted i mitt liv og karriere. Hvis jeg ikke hadde jobbet for å gjøre disse tingene til virkelighet, ville opplevelsen av å gå liten ha vært veldig stressende.

Den andre tingen å vite er at mye av det du ønsker å gjøre krever mye ny kunnskap og erfaring, som du kan begynne å samle nå! Velg områdene du vil fokusere på første (målinnstilling) og finn en måte å lære mer om disse områdene på. Det kan være å sjekke en bok ut av biblioteket, det kan være å få venner med en lokal bonde eller gårdholder og spørre om du kan hjelpe gratis.

Mye av det jeg lærte var av en bonde som jeg hjalp luke senger. Da vi flyttet langs hans hevede senger, ville jeg stille mange spørsmål, og vi ville snakke om ulike ting på gården hans som jeg ønsket å vite mer om. Det var en stor hjelp for ham, jeg lærte mye, og det fylte tiden mens vi luke.

Starte gården din der du er
For mange mennesker når de blir veldig klare på sine mål og innser at hele greia er en reise, innser de at landet de er på faktisk er et veldig godt sted å starte for dem for hvor de er i deres reise. De fleste av oss har bare begynt ikke mange av ferdighetene som trengs for å drive en fullverdig gård, så å starte lite er perfekt fordi vi kan bygge våre ferdigheter slik at vi senere kan bruke dem på et større stykke land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *