Planleggingsstadiet for å bygge et lite hus

Så jeg tenkte jeg ville fortelle litt om planleggingsprosessen min før jeg selv plukket opp en hammer. Dette er et veldig viktig skritt i å bygge ditt hjem og bør ikke overses.

Hva er planene? Før du selv tenker på hvordan tiny house kommer til å se ut, hvordan du skal organisere ting, farger, etc. Du bør sitte ned og liste opp alt du gjør i hjemmet ditt akkurat nå. Altfor ofte planlegger folk for det de tror de kommer til å gjøre i sitt lille hus, men få innser at den beste indikatoren på hva de skal gjøre er hva de gjør nå.

Tenk på hva du gjør i hjemmet ditt hver dag og lag en liste over alle disse tingene. Deretter oppretter du en egen liste over de tingene som skjer nå og da. Ta denne listen og bestille det i form av prioritet og deretter begynne å tenke på hva du trenger for å oppnå disse tingene. Fra denne tankegangen vil formen på huset ditt dukke opp, fordi skjemaet følger funksjonen. Hvis vi fokuserer på hva huset trenger å gjøre for oss, vil det begynne å ta form.

Eksperimentere med planløsninger
På det tidspunktet begynner å skissere ulike planløsninger til du kommer opp med noe du liker. Tenk på hvordan du kan gruppere relaterte ting til ett område. For eksempel, hvis du går inn i huset ditt, tar av deg sko, jakke og lue, bør alle lagres sammen og ideelt sett ved døren. På kjøkkenet trenger vi at alt i armene strekker seg. kjøleskapet, vasken og komfyren utgjør «arbeidstrekanten», men vi vil også vurdere hvor søppelbøtten vår vil gå, hvordan skal vi lagre matvarer i et spiskammer og så videre.

Når du har noe som virker rimelig nær det du vil ha, ta noen maskeringstape og kart legge ut hele planløsningen for å skalere på gulvet eller i oppkjørselen din. Sørg for at det er livsstørrelse, slik at du kan få en virkelig god følelse av plassen.

Derfra handle ut en hel dag av livet ditt og se hvordan ting fungerer. Du kan føle deg latterlig å spille hus i et falskt lite hus, men du vil snart se hvordan denne øvelsen vil hjelpe din design. Tenk på ting som hvor søppel eller skittentøy går, klaringer for dører, hvor brede dører og passasjemåter må være for deg å passere gjennom dem komfortabelt.

Foreta justeringer
Det er på dette punktet at du vil oppdage ting som ikke fungerer og må endres, gjøre dem og starte prosessen på nytt. Når du har utarbeidet en solid plan, sett dem til side en stund, og deretter etter noen dager, gå tilbake til dem. Det vil være overraskende hva ting hopper ut på deg som du var blind til før. Du kan til og med verve venner for å få tilbakemeldinger fra dem om designet; noen ganger vil et friskt par øyne være nyttig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *