Organisere versus ryddiggjøring

Det synes å være en konstant debatt om organisering kontra ryddighet. Hvilken er viktigere? Skal jeg organisere, rydde eller begge deler? Dette er min erfaring med organisering og ryddighet.

Jeg pleide å bruke timer hver uke på å se på å organisere videoer. Jeg ville bli overrasket og så fornøyd med å se folk organisere innholdet i skapet eller oppbevaringsskap i ryddige, klare plastkar, komplett med lokk og søte etiketter. Å se disse videoene ville gjøre meg så motivert til å gå få mine egne organiserende kar og flytte alle mine eiendeler til tydelig merkede beholdere, hvor alt har det er sted.

Organisert kontra ryddig

Ideen om å organisere alle mine ting virket som så mye moro, og jeg begynte å bruke mine kuponger (jeg var også i kuponger) for å kjøpe organisere hyller og skuffsett for mine skap. Jeg organiserte alle mine bulk tannkrem, ekstra deodoranter, og selv sette alle klærne jeg knapt bære i en søt boks for å sette opp på loftet. Jeg organiserte en eske med skjerf, en eske med ekstra sko, og jeg organiserte til og med alle bøkene mine fra college til en boks med en etikett å sette i garasjen.

Jeg innså snart problemet med min organisering spree. Jeg organiserte bare alt jeg ikke brukte. Jeg trengte ikke femti kar tannkrem eller tretti Bath og Body Works dusjgeler. Jeg trengte ikke den esken med klær som jeg aldri hadde på meg, eller bøkene mine fra college.

Kort tid etter at jeg organiserte rangel, fant jeg minimalisme. På dette tidspunktet snudde jeg fokuset mitt fra organisering til ryddighet. Jeg stoppet med kuponger galskap, og jeg sluttet å kjøpe flere ting. Jeg begynte å jobbe meg gjennom det jeg hadde, og ga bort noe av det. Til slutt ble lagrings- og organiseringsbeholderne ubrukelige. Jeg hadde ikke ting å fylle dem lenger, så de ble donert sammen med mange av tingene i dem.
Denne erfaringen lærte meg at ryddighet alltid skulle komme før jeg organiserte. For de fleste av min organisering fase, organisering var bare rydde opp ting jeg ikke brukte eller ikke trenger å begynne med. Selv om organisering kan føles produktiv og ser pen ut, foretrekker jeg nå det minimalistiske utseendet på rene, klare hjem med bare det essensielle og ikke noe mer.

Organisert kontra ryddig

Å leve på denne måten har åpnet mitt sinn og timeplan, slik at jeg har tid til å gjøre ting som virkelig tenner meg og får meg til å føle meg levende. Jeg har tid til alle mine mange hobbyer og mål. Og jeg kan fortelle deg, organisering er ikke en av de hobbyene lenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *