Nok med unnskyldninger

Jeg fikk nettopp lese et inspirerende innlegg fra Laura LaVoie of Life i 120 Square Feet (du bør lese den for å få en idé om dette innlegget). Jeg trodde jeg ville svare på det på en måte og kanskje utvide på det fra mitt synspunkt. Det oppsummerer i utgangspunktet så mye av det jeg tror når det gjelder små hus, en karriere og et liv. Det er lett å lage unnskyldninger for ikke å gjøre noe, å følge banen til minst motstand, å bosette seg i selvtilfredshet, men til vår egen skade. Selv i dag gjør jeg dette, men jeg er nå mer klar over det og kaller meg ut på det.

Poenget er når det gjelder å gjøre drastiske endringer, enten det å bygge et lite hus, gjøre en karriereendring eller en annen livsendrende beslutning, det er vanskelig. Mer akkulturate, det er virkelig freaking hardt og med hardt mener jeg mange søvnløse netter, tonnevis av arbeid, år med å gjøre veien til målet; Ordtaket «blod, svette og tårer» begynner bare å dekke en grov tilnærming av det.

Rett før jeg begynte å bygge mitt lille hus innså jeg at det eneste som hindret meg i å bygge mitt lille hus var meg selv. Jeg ante ikke hvor jeg skulle bo i det, jeg hadde ingen anelse om hvordan jeg skulle bygge, jeg visste ikke hvordan det ville gå ned, men jeg gikk for det. Da jeg begynte, visste jeg ikke om hvordan byggeforskriftene og reguleringsplanen ville fungere, hvordan jeg ville få verktøy, hvor jeg skulle parkere det, men jeg bestemte meg for at jeg måtte gå til handling nå, fordi ellers ville jeg si «en dag» ville bli til aldri.

recite-3412-388918378-1iym69Hva jeg innså om endringene i livet mitt, karriere og mine boligalternativer var at uansett hvor skummelt det ville være å endre disse tingene, var prisen på å ikke gjøre noe for høyt. Å bo i hus lastet med gjeld, jobbe i en jobb jeg hater og i et liv igjen uinspirert var ikke verdt det. Å gjøre de endringene jeg har gjort – og fortsatt gjør – var det eneste rasjonelle alternativet.

Sannheten er da jeg startet denne reisen jeg var arbeidsløs, lastet med gjeld, hadde ingen penger i banken eller noen eiendeler. Siden dobling ned på meg og mitt liv, jeg eier mitt lille hus, jeg bør være i stand til å fjerne all min gjeld i det neste året, jeg har en jobb jeg elsker gjort på mine vilkår, og jeg har penger i banken. Det jeg gjorde var ikke noe spesielt, konseptene og ideene er allerede der ute gratis, du må bare slutte å lage unnskyldninger og si «Jeg er prioritet og verdig et episk liv».

Så i dag bestemmer seg for å gjøre deg og livet ditt til prioritet, for å gjøre livet ditt episk. Innse at det er massevis av arbeid, det er skummelt, det vil ta år, og etter å ha lagt alle unnskyldninger for å hvile, vil du ha et liv andre bare drømmer om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *