Kontrakter er din venn når du har et lite hus bygget

Flere og flere mennesker vender seg til utbyggere av små boliger for å bygge huset sitt. Da jeg først startet den lille husbevegelsen, bygde alle sitt eget lille hus, men det er ikke tilfelle i dag. Gjennom årene har jeg funnet flere virkelig gode utbyggere, men jeg har også funnet mange virkelig forferdelige utbyggere. Mitt eneste råd er at kjøperpass er det beste rådet jeg kan gi.

Jeg følte behov for å skrive dette innlegget i dag fordi det er klart behov for folk å forstå hvordan å beskytte deg selv under denne prosessen. Jeg har sett utallige eksempler på folk som ikke bruker sunn fornuft når det gjelder å ansette en byggmester, og så her lager jeg denne P.S.A.

Når du ansetter en byggmester, må du sørge for at du har følgende:

Signert kontrakt
Tidslinje for bygg og betaling
Detaljert sett med planer
Prosess for endringer
Planlegg når ting går galt
Vetted referanser

Før jeg kommer inn i hva hver av disse tingene er, føler jeg behov for å rettferdiggjøre behovet for disse tingene, ikke fordi de krever begrunnelse, men fordi folk synes å tro at de ikke er nødvendig. Det blåser ærlig meg når jeg hører en skrekkhistorie om en byggmester, og jeg spør alltid: «Har du en kontrakt?» 95% av tiden svaret er «nei».

En kontrakt gjør følgende:

Henter personer på samme side
Reduserer uenigheter
Fremhever fremtidige problemer før de skjer
Kan bidra til å avverge dårlige utbyggere
Gir deg et bein å stå på i retten hvis det er nødvendig
Hvis du inngår noen avtale i livet som er mer enn $ 1000 du bør ha noe signert. Jo større prislapp, jo mer tid må du bruke på kontrakten. Når jeg vurderer om jeg skal sette sammen et dokument, spør jeg meg selv dette: «Er jeg villig til å tape eller gå bort fra disse pengene?» Hvis svaret er nei, utarbeider jeg en kontrakt.

Jeg trenger å sette litt tøff kjærlighet på dere alle her, fordi de fleste jeg har kjørt inn i tror kontrakter ikke er nødvendig. Du trenger en kontrakt og flere andre dokumenter når du ansetter en profesjonell til å bygge huset ditt. Hvis du ikke gjør det, har jeg vanskelig for å synes synd på deg når alt går dårlig. Å være en ansvarlig voksen betyr å ta sunn fornuft skritt som å utarbeide en kontrakt på ting som dette.

Så la oss komme inn i det som er involvert med hver av disse tingene:

Du trenger en signert kontrakt:
Før du gir over en dollar, må du ha en kontrakt signert. hvorfor? Fordi en kontrakt er rett og slett et verktøy for å sikre at alle er på samme side. Folk viker unna kontrakter fordi de høres kompliserte ut, de kan være dyre, de er så formelle eller for «corporate».

Dette er det motsatte av hvordan du skal føle deg. Jeg elsker kontrakter, seriøst! Jeg vet det er litt rart, men det gjør jeg virkelig.

Måten jeg liker å tenke på kontrakter er, de er et verktøy som lar meg forstå den andre personen. Det er alt! I livet har jeg funnet ut at de fleste uenigheter skjer når jeg gjør noe når den andre personen forventet noe annet. Hvis vi begge kan bli enige om hva vi forventer, vil de fleste uenigheter ikke skje.

Så vi bruker en kontrakt for å nøye skissere hva vi ønsker, hva vi forventer, hvordan vi skal gå om det, og hva planen er. Det jeg har funnet er at vi skisserer disse tingene, setter oss ned med personen, og vi finner plutselig ut at vi tenkte på forskjellige ting. Det er flott fordi vi kan justere vår tenkning og fikse det nå.

En kontrakt er best å bli utarbeidet av en advokat, men egentlig bør enhver god byggmester ha en mal hendig. Du kan få gratis maler på nettet og tilpasse til dine behov. Vær forsiktig med alle som virker nølende til å jobbe med deg på en kontrakt. Dårlige og uærlige utbyggere viker unna kontrakter. Kvalitetsbyggere elsker kontrakter fordi en kontrakt lar dem forstå kunden og forhindre uenigheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *