Komme i gang med kyllinger

Kyllinger er, som jeg liker å si det, gateway dyret. Du starter med kyllinger og så plutselig har du øye på noen mål, et par griser og kanskje til og med en mini Dexter ku. Jeg har hatt kyllinger flere ganger gjennom hele livet mitt og alltid elsket å ha dem rundt. Selv år siden da jeg fikk mine første kyllinger jeg gjorde mye suksess veldig raskt og hele prosessen var mye moro.

Det fine med å holde kyllinger er at de er ganske enkle å ta vare på, krever noen få minutter om dagen for å ta vare på, i en klype kan stå for en lang helg, og hvis du reiser kan du lære noen å ta vare på dem raskt. Selvfølgelig som med alle dyr, eie kyllinger må du ta det på alvor og sørge for at du forstår at deres velferd er ditt ansvar, så sørg for å vurdere det nøye.

Kjenn dine lokale lover
Det første du må gjøre før du gjør noe er å sørge for at det er tillatt å holde kyllinger. Du må sjekke med lokale myndigheter, se om du har noen regler i din huseierforening eller gjerningsbegrensninger og deretter også vurdere naboene dine.

golden comet kyllingI min by har jeg lov til å ha opptil 50 fugler per acre, må coop bli motvirket fra enhver eiendom linje med 15 fot og få en tillatelse for $ 10 i året. Din by eller by kan være annerledes, så sørg for at du gjør leksene dine!

Lær alt du kan
Selvfølgelig hvis du leser dette innlegget, du ønsker å lære om å starte en kylling gård, og det kan også være fordi du tenker på å få kyllinger av dine egne (gå for det!). Bruk dette innlegget som et hoppepunkt for å lære så mye du kan om de ulike aspektene av kyllinger. Du kommer til å gjøre feil, og det er greit, vi lærer, så ikke slå deg selv opp hvis du gjør ditt beste for å ta vare på disse dyrene.

Få oppsett på forhånd
Når du har undersøkt lokale lover du ønsker å få oppsett med noen grunnleggende infrastruktur. Du trenger et par ting, slik at du kan være klar for kyllingene dine. Du bør vurdere følgende

Kull
Hvis du skal heve kyllinger fra nyklekkede babyer (kyllinger) trenger du det som kalles en brooder. En brooder er som en barnehage for ungene hvor vi beskytter dem litt mer, gi dem litt ekstra varme og la dem vokse litt før du slipper dem ut i den virkelige verden. Jeg gjør vanligvis dette i et stort Rubbermaid badekar med varmelampe og litt sengetøy.

Vi har et helt innlegg om hvordan du setter opp en brooder og heve kyllinger. Nedenfor er en video jeg har av noen baby vaktel jeg hevet for noen år siden fra egg. Deres oppsett var litt enklere, men du får ideen.

Bygg et coop
Et coop er akkurat det vi kaller huset vi holder våre kyllinger i om natten. I løpet av dagen vil vi la dem frittgående (gå var noen gang de ønsker) eller la dem inn i et løp (et inngjerdet område som gir litt beskyttelse). Coop må være ca 2 kvadratmeter for hver kylling du har. Mye mer enn 2-3 fot per fugl forutsatt at de har mer plass til å variere i løpet av dagen gjør ikke mye fordi de alle liker å hoper seg på en roost og kose opp med hverandre uansett.

kylling på roost i coopA roost er bare en bar som kyllinger liker å sitte på, vanligvis om en fot eller så av gulvet i coop eller bakken. Jeg har hatt kyllinger som alle stablet på en enkelt bar forlater flere tomme og da har jeg hatt andre som ikke brukte dem i det hele tatt. Jeg pleier å legge dem fordi det virker som de fleste kyllinger liker å roost fordi det gjør dem føler seg litt tryggere. Den øverste mest roost er ofte tatt opp av alfa høne og hane hvis du har en, men noen flokker ikke blir for bundet opp i hakking rekkefølge.

Du vil sørge for at det er minst litt ventilasjon, men sørg for at det maskinvareklut over det slik at rovdyr ikke kan komme inn. Tommelfingerregelen er rundt 1 kvadratmeter ventilasjon per 10 kvadratmeter coop.

De siste delene av et coop er hekkende bokser for kyllinger å legge eggene sine i (vanligvis en boks per 3-4 fugler) og en slags sengetøy for å fange avføring fra. Kyllinger legger ut mange avføring, og de har en tendens til å konsentrere seg under roost barer. Men du planlegger å håndtere avføring, gjør det bombebevis fordi det kan bli rotete raskt, og hvis du bygger coop for å enkelt rense ut, kan du gjøre livet ditt mye enklere. Mer om coops kommer snart.

Kylling traktorer og kylling kjører
Mange mennesker som ønsker å komme inn heve kyllinger ønsker å prøve en mobil kylling traktor, som er i utgangspunktet et coop uten bunn som du flytter til friskt gress noen få dager. Jeg har gjort både en fast coop og kylling traktorer og jeg tror kylling traktorer er min favoritt fordi det kutter ned på rengjøring (ingen gulv, kyllinger bare bæsj på gresset) og det reduserer mengden av fôr jeg trenger å kjøpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *