Kjemp mot den travle timeplanen: Slik forenkler du livet ditt

Du er sen til å jobbe igjen. Du glemte niesens bursdag. Du har dobbeltbooket selv. Du glemte tre ting i matbutikken… Du kjemper kampen om den travle timeplanen.

Her er avtalen: Det er bokstavelig talt hundrevis av anstendigtid skrinstyringsverktøy der ute for å hjelpe deg med å gjenvinne tiden din, bli organisert og ta tilbake tidsplanen. Og vet du hva? Ikke en av dem vil fungere hvis du ikke løser roten til ditt travle tidsplanproblem.

Faktisk er rådene du hører om tidsstyring (skriv en gjøremålsliste, lastned en planleggingsapp, kjøper en planlegger, angir prioriteringer) helt feil hvis du ikke har kontroll over tiden din i utgangspunktet. Jeg mener, verktøyene er ikke akkurat dårlige. Faktisk er mange av dem ganske effektive (og jeg skal fortelle deg hvilke som virkelig er verdt det). Men før du kjøper et tidsstyringsverktøy, må du løse det virkelige problemet her.

Roten til den travle timeplanen: Si ja når du bør si nei
sier nei til en travel timeplan
På en gitt dag vet vi alle at vi har 24 timer. Over en 80 års levetid får du 700 800 timer. Det høres ut som mye tid, ikke sant?

Trekk ut tiden du sover. Å finne de fleste av oss får 7-8 timer ideelt per natt. Vi sitter igjen med 16 timer, hvorav mange tilbringer halvparten på jobbene sine. 8 timer for arbeid, en time for å gjøre deg klar (forberede frokost og lunsj for eksempel), og en time for pendling forlater deg med 6 gjenværende timer i dag. For mange er tallet enda mindre. La oss si, 5 timer.

Så, hva gjør du i de fem gjenværende timene hver dag? Hvis du trener, lager middag, ser på en film eller bruker gjennomsnittlig 2-4 timer på telefonen… Vel, du sitter igjen med dyrebar liten tid. Bli mer produktiv og laser fokusert, er svaret, ikke sant? Tross alt, hvis du bare har noen timer ledig tid i løpet av dagen, må du administrere det nøye.

For mange av oss, meg selv inkludert, fungerte ikke den bedre tidsstyringsløsningen før jeg skiftet tankegang. Hvis du søker en enkel, minimalistisk livsstil, er det sannsynlig at du prøver å minimere rot, inkludert rotet på timeplanen din.

forenklet livet uten en travel timeplanDa jeg begynte å leve enklere, gjennomgikk timeplanen min en stor overgang. For å ta tilbake timeplanen min og forenkle kalenderen min, måtte jeg endre tankegangen min og luke ut timewasters. Dette var lenge før jeg begynte å bruke tidsstyringsverktøy. Først handlet det om å komme inn i riktig headspace og sosial praksis.

Vi tror at hvis vi hadde bedre verktøy, kunne vi klare hvert sekund av våre dager. I virkeligheten er svaret litt mer komplekst. Å gå ut og kjøpe den nyeste planleggeren, bruke timer på å sette opp en kulejournal, laste ned og lære Trello eller Asana, vil ikke bidra til å øke produktiviteten hvis du ikke adresserer årsaken til den travle tidsplanen. Faktisk kan alle disse verktøyene la deg føle deg overveldet og tilbøyelig til å kaste inn håndkleet på din travle timeplan (med andre ord, sette deg rett tilbake til torget en).

Hvis du vil ta tiden tilbake, må du begynne å si nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *