Ikke gå forsiktig inn i den natten

Jeg hørte nylig på en podcast hvor et sitat ble gitt som slo meg. Jeg har tenkt mye nylig på hvor forhåndsbestemt og designet livet kan være for oss med mindre vi våkner opp og tar ansvar. Sitatet var:

Det kalles den amerikanske drømmen fordi du
må sove for å tro det.
Våkn opp fra søvnen din!
Det skremmende er at hvis vi ikke våkner opp fra denne selvtilfredshetens søvn, påvirkes livene våre til et punkt som trosser sunn fornuft. Det kan være ekstremt klingende, men å være en tannhjul i maskinen, å jobbe lange timer bare for å «kjøpe, kjøpe, kjøpe!» det er som om vi bare er en motor som vi drivstoff forbrukerisme. Det er ikke å si at å konsumere, kjøpe eller handel er iboende galt, men å gjøre det med en slik forlate at den gjennomsnittlige amerikaneren har over $ 15.000 i kredittkortgjeld er gal. (kilde)

belyposted-live-your-life_quote-610×610Å være «våken» er en merkelig opplevelse når folk noen kaller små housers gal for å leve i et lite hus. Hvis jeg ikke skulle ha noen gjeld av noe slag og $ 10 i lommen min, ville jeg ha mer rikdom enn 25% av amerikanerne til sammen! Hvis jeg ikke har gjeld og $ 15.000, ville jeg ha en høyere nettoverdi enn om den nederste tredjedelen av amerikanerne … Kombinert! (kilde)

Vi blir fortalt gjeld er normal, at kredittkort er normalt, at et boliglån og et studielån er en «god investering» og folk tror det. Jeg trodde det en stund! Jeg har en mastergrad, og etter å ha knust tallene, panorerte det økonomisk, men det endrer seg raskt for mange mennesker. (kilde) Et boliglån… nei takk. Jeg har venner som snakker om å kjøpe et hjem, uten penger ned og alt jeg kan tenke på er «Jeg vil at du skal være lykkelig, men jeg kan ikke, men hjelpe spørsmålet visdom ikke å ha råd til en forskuddsbetaling, men tenker at du har råd til et hus».

Jeg tror ikke det er min plass å si at folk ikke kan handle før de faller, har ingen gjeld av noe slag eller de bør bo i et lite hus. Men jeg sliter når jeg ser folk – spesielt venner – tar denne forhåndsbestemte veien uten å ta det alvorlig hensyn. Hvis noen skulle være fullt klar over ting og fortsatt bestemte seg for å fortsette, ville jeg være greit med det, men blindt følge mønsteret er skummelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *