Hvorfor din ryddighet mislyktes

Da jeg fant minimalisme, gikk jeg gjennom tre runder med å rydde opp før jeg endelig fant ut hvordan jeg skulle rydde riktig. Dette er feilene jeg gjorde på min reise til et ryddig hjem.

Hvorfor din ryddighet mislyktes

Da jeg begynte på en ryddig reise, laget jeg en liste over hvert eneste sted i huset mitt som jeg ønsket å rydde opp i. Jeg brøt denne listen ned i små små steder som ville ta meg 15 minutter eller mindre å rydde, slik at jeg lett kunne takle ett rom om dagen uten å bli overveldet. Det virket som en god nok handlingsplan, men etter omtrent en måned med konsekvent ryddighet, var jeg over det. Jeg ville ikke bruke 15 minutter om dagen på å rydde opp lenger.

Jeg er den typen person som går ut når jeg gjør noe. Hvis jeg ønsket å rydde ut skapet mitt, ville jeg bruke en god 9 timer på å ta ut alt, organisere og rengjøre og erstatte. Jeg er ikke typen til å gjøre ting sakte og metodisk over en lang periode.

Da jeg prøvde å overbevise meg selv om at min 40-dagers, 15-minutters per dag plan var den beste, tok jeg ikke hensyn til min personlighet og atferdsvaner. Jeg ville nok ha gjort det bedre med en solid tre dager med å rydde opp i hele huset mitt.

Grunnen til at din decluttering mislyktes #1: Du fant ikke en plan som fungerer for deg.

Noen måneder etter mitt første semi-mislykkede forsøk på å rydde opp, bestemte jeg meg for å prøve å rydde opp igjen. Jeg visste at sluttresultatet ville være verdt det, så jeg ga det en annen sjanse, på en mye mindre metodisk måte denne gangen. Mine helger og noen ukedager ble snart fylt med ryddig tid. Jeg tok det ett rom om gangen denne svingen rundt, noe som fungerte mye bedre for meg. Jeg la alt jeg ønsket å bli kvitt i esker, og satte boksene i bilen min for å donere.

Seks måneder senere var boksene fortsatt i bilen min. Jeg hadde ryddet mye av huset mitt, det meste var i post-declutter scenen. Bokser fulle av ting å donere var nå i garasjen og bilen min, og noen ganger da jeg var for lat til å gjøre en last av klesvask, ville jeg gå ut til disse boksene og finne noen klær eller kjøkkenhåndklær å bringe tilbake.

Grunnen til at din decluttering mislyktes #2: Du donerte ikke det overskytende med en gang.

Til slutt ble jeg kvitt de boksene. Vi kunne ikke finne deg fort nok! Jeg følte meg glad, tilfreds, og til slutt hadde helgene mine tilbake. Men nå som min ryddighet var ferdig, og huset mitt var rent og klart, hva ville jeg gjøre på fritiden?

Jeg tydde til min gamle favoritt hobby: Target. Jeg tok en beslutning; nå som huset mitt var rent og tomt, var det på tide å definere min stil med noen oppdaterte og «voksne» homewares. Jeg begynte å tilbringe helgene på Target, strømpe opp på kaste puter, seng ruffles, nye ark og dynetrekk, og selv forsket på internett i over 40 timer for å finne den perfekte hodegavl.

Hvorfor din ryddighet mislyktes

Problemet var at min «stil» alltid ville være i endring. Noen ganger ønsket jeg et boho soverom fylt med planter, dreamcatchers, og sprø mengder puter, og noen ganger ønsket jeg et rent og minimalistisk utseende hvor alt var hvitt og hadde noen hensikt å det. Fordi stilen min ville forandre seg så ofte, oppdaterte jeg stadig mine kasteputer og hjemmeinnredning.

Grunnen til at din decluttering mislyktes #3: Du fortsatte å bringe ting inn.

Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Jeg tok en annen beslutning, denne gangen en mye sunnere en. Jeg skulle bli en «minimalistisk», gi opp å prøve å definere min stil, og slutte å bruke all min tid og penger på Target.

Du trenger ikke å bli minimalistisk for å lykkes med å rydde opp. Jeg måtte bare slutte å bringe ting inn, noe som bare betydde en enkel endring i livsstilen min. Jeg begynte å gå på turer da jeg kjedet meg i stedet for å gå på Pinterest eller på vei til Target. Jeg er ganske sikker på at jeg har gjort alle feilene som er mulig i ryddeprosessen, men jeg er glad for å si at jeg har lært en ting eller to underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *