Hvordan sette opp en hage du faktisk kan holde tritt.

Hagearbeid feeds mer enn kroppen min det mater min sjel og kobler meg til min mat og jorden. Jeg elsker å være i hagen min og følelsen av den kjølige jorda mellom fingrene mine. Men noe du ikke vet om meg er at jeg har en kronisk smertetilstand som gjør hardt arbeid vanskelig. Hvordan holder jeg tritt med en 1200 kvadratmeter hage?

Bedre å starte i det små enn for store
grønne bønne frøplanter
Å lære å hage er en prosess som de fleste gartnere vil fortelle deg aldri slutter. Det haster ikke med å dyrke alt nå. Start små og legg til dine suksesser hvert år. Jeg har hørt utallige historier om folk som startet med en halv acre og utbrent før de nådde innhøstingen.

Ikke kjemp hvis du ikke trenger å
Hevede senger kan være nyttige når du kjemper invasive gress og ugress eller hvis du bøyer deg ned for å jobbe på en tradisjonell radhage er smertefullt. For et par år siden trengte jorda i hagen min noen endringer, men jeg hadde det ikke i budsjettet for å bringe inn kompost for hele 1200 kvadratmeter. Vi valgte i stedet å endre bare radene. Vær kreativ, ikke kjemp hvis du ikke trenger det.

Luke kontroll
dyp mulch hage

Tradisjonelt ble vekstsesongen brukt til å hakke og rake mellom radene i hagen for å holde ugresset i sjakk. I løpet av de siste 40 årene har det vært et skifte i vår tenkning som vi har kommet til å innse ugress er jordens metode for å beskytte de levende mikroorganismer i jorden. De små «bugs» mate jorda og til slutt plantene dine.

Bar jord er ikke nødvendig for en blomstrende hage. Mulch, dekk avlinger, og følgesvenn planting er alle strategier du kan bruke for å beskytte de sunne mikroorganismer og holde ugresset i sjakk. Jeg har en dyp mulch hage og tilbringer svært lite tid luke.

Vanning
vanning hageVannbokser gjør for vakre bilder og blomsterpotter, men er helt ineffektive for å holde en bakgård hage vannet. Å dyrke en vellykket hage er avhengig av konsekvent vann. De første ukene med min nåværende hage prøvde jeg å vanne med en slange. Det tok nesten to timer om dagen. Jeg visste at jeg ikke ville være i stand til å holde det opp, spesielt når varmen av sommeren sparket inn.

Vi setter opp dryppslanger som alle kunne slås på samtidig. Jeg tilskriver mye av min suksess i hagen til vårt dryppsystem. Det er mange måter å lykkes vann hagen din. Sørg for at det du velger er lett å holde tritt med, slik at det harde arbeidet ditt ikke går tapt på en travel, varm sommerdag.

Forebyggende skadedyrsbekjempelse
Noen planter er mer utsatt for enn andre. Kål, brokkoli og blomkål er noen av de verste. De ser ut til å sende ut signaler som kaller kålmøllene og bladlusene for å komme fest. Å plassere raddeksler over disse plantene når du planter dem i hagen hindrer fra å legge egg på dem. Bekjempelse av kan være en heltidsjobb, spare deg hodepine og holde dem ute fra begynnelsen.

Den enkleste måten å holde tritt med hagen din er å sette deg opp for suksess før noe er plantet. Vær kreativ, ikke kjemp hvis du ikke trenger det, hold det lite og bygg deretter videre på dine suksesser. Hagearbeid trenger ikke å være en heltidsjobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *