Hvordan omfavne en minimalistisk garderobe

Jeg er en ganske lite vedlikeholdfyr, selvsagt. Dette betyr min tilnærming på tvers av mange ting – boareal, matlaging og klærne mine.

Jeg er tilfeldig generelt – og det å bo i et lite rom gir ikke plass til walk-in-garderobe eller en gigantisk sneaker-kolleksjon. Faktisk, for omtrent et år siden innså jeg at jeg utilsiktet hadde begynt å bruke en grunnleggende «uniform» av slag: hvit underskjorte, koksgrå t-skjorte, shorts, undertøy, sokker, joggesko. Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Jeg lette etter noe jeg kunne kaste på og gå. For de fleste anledninger passer dette regningen.

Det viser seg at mange mennesker har omfavnet en minimalistisk filosofi når det gjelder å kle på seg. Med så mange beslutninger å ta og så mye støy som skjer rundt oss, fungerer det bare å ha en grunnleggende, minimalistisk garderobe. Det er en mindre del av puslespillet å bekymre seg for. Ikke mer stress om morgenen når du kler på deg. Du trenger ikke engang å tenke!

Nå, kanskje du ikke bor i et landlig lite hus, men en leilighet i byen (bare prøv å finne et romslig skap i DC, New York eller Chicago-du vil ikke). Selv om du jobber en 9-til-5 kontorjobb, kan du fortsatt lage en minimalistisk garderobearbeid. For folkens er det så enkelt som å endre ut slips og kjole skjorter. Selv kvinner kan klare seg med en minimalistisk garderobe. Uansett hva jobben eller livsstilen din er, er det en måte å omfavne færre klær mens du fortsatt ser bra ut.

Så, hvordan bruker du en minimalistisk filosofi til din egen garderobe? Skal du kaste ut klærne dine og starte fra bunnen av? Sverger du på å handle for alltid? Eller bør du kjøpe hver brikke på en kapsel garderobe liste?

En minimalistisk garderobe starter i krympende skapet
Når noen nevner minimalistisk stil, visjoner av sterke hvite antrekk kommer til hjernen eller kanskje rader med svarte turtlenecks. I sannhet, det er ingen stil regel å omfavne en minimalistisk garderobe, men det begynner med å pare ned skapet.

henger klær i et skapHvis du gikk gjennom skapet akkurat nå, hvor mange stykker har du slitt i den siste uken? Måned? Seks måneder? De fleste av oss ville komme opp med rundt 20 klesplagg, kanskje færre. Ifølge en studie fra klær kreditt selskap (Alliance Data), den gjennomsnittlige amerikanske anslår deres skap er verdt rundt $ 2500 med 25-49 topper og over 25 par sko.

Det er mye klær.

De fleste ser skap nytte av raffinement og forenkling. Da jeg innså at uten engang å tenke på det, ville jeg komme opp med standardgarderoben min, det var faktisk en lettelse. Kryss den av listen – jeg gikk veien for Barack Obama, Zuckerberg og andre som har omfavnet en ensartet tilnærming til dressing. Jeg innser at denne tilnærmingen ikke er for alle – du vil kanskje ha litt mer variasjon. Det er fortsatt mange alternativer for en minimalistisk garderobe uten å holde seg til samme antrekk hver dag.

Men mange mennesker har skap fulle av klær de aldri har på seg. Faktisk bruker de fleste bare ca 20% av klærne sine. Men, de holder på klær de ikke elsker, elementer som ikke flatere og antrekk med sentimental vedlegg i stedet for funksjon. Hvis du har et skap fullt av klær, men fortsatt føler at du ikke har noe å bære første skritt er å gjøre en hard inventar.

Fjern alle klærne fra skapet ditt og se gjennom hvert stykke. Spør deg selv følgende:

Favør: Liker jeg virkelig dette?
Passer: Passer det meg akkurat nå, i dag?
Funksjon: Er dette stykket funksjonelt?
Flatere: Føler jeg meg bra når jeg bruker denne?
Form: Er dette elementet i god form og stand?
Spør deg selv om hvert element i skapet ditt oppfyller disse kriteriene. Når du har raffinert garderoben, kan du sende eller donere gjenstander som ikke passer til regningen. Det føles vanskelig å dele med elementer du holder på av sentimentale grunner, men minn deg selv – du kan fortsatt holde fast på minner og gi slipp på ting som ikke lenger er nyttige. Det er ingen grunn til å tynge deg ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *