Hvordan finne produkter du bare trenger å kjøpe en gang i livet

Å leve en (nær) nullavfallslivsstil betyr bare å kjøpe det som virkelig er nødvendig, og når du trenger å kjøpe, finne produkter du bare trenger å kjøpe en gang. Det er tider når jeg har funnet elementer jeg trengte å kjøpe eller erstatte bare for å bli skuffet når det nye produktet bryter ned. Så, hvordan finner du produkter du bare trenger å kjøpe en gang?

Alt er bygget for å vare en begrenset tid. En produksjonsregel er å aldri finne opp den perfekte lyspæren. Tilbake da lyspærer først ble laget, var de praktisk talt uforgjengelige. Lyspære beslutningstakere raskt innså at deres virksomhet ikke ville vare lenge hvis de gjorde lyspærer du bare trenger å kjøpe en gang. Dermed ble lyspærer laget med filamenter for å brenne ut etter noen år. Noen ganger vil du se en av disse svært gamle lyspærer som fortsetter å skinne, men som vi vet, lyspærer, som mange andre produkter, er ikke bygget for å vare livet ut.

Det er imidlertid visse elementer du bare trenger å kjøpe en gang. Enten er de garantert å vare eller de er bygget med så høy kvalitet utførelse, de fortsetter å jobbe i årevis. Her er reglene du bør bruke til å finne praktiske produkter du bare trenger å kjøpe en gang i livet.

Hvordan finne kvalitetsprodukter du bare trenger å kjøpe en gang

Det siste året har jeg prøvd å opprettholde en null (eller nær null) avfallslivsstil. Det største skrittet jeg har tatt mot å gjøre dette er at jeg i stor grad har sluttet å kjøpe noe annet enn forbruksvarer (som mat, toalettpapir og toalettsaker). Ikke bare kutter dette ned på mengden avfall og søppel jeg produserer, men det er også flott for å spare penger.

Når jeg trenger å kjøpe eller erstatte en vare på grunn av slitasje, dette er hvordan jeg går om å finne kvalitetsprodukter jeg bare trenger å kjøpe en gang (eller i det minste trenger ikke å kjøpe igjen i svært lang tid).

Forskning produktets levetid
forskning produktliv

Jeg er en stor talsmann for å forske før jeg bruker penger på en vare. Dette var spesielt sant da jeg bygde og utstyrte mitt lille hus. Selvfølgelig er det visse tilfeller når jeg ikke har hatt tid til omfattende forskning, men vanligvis følger jeg en regel for å sjekke vurderinger og grundig sammenligne alternativer før jeg kjøper.

I det minste leser jeg alltid anmeldelsene på et hvert produkt jeg planlegger å kjøpe. Jeg ser etter uavhengige anmeldelser og objektive kilder når det er mulig (og jeg legger ut mine egne produktanmeldelser for andre). Selvfølgelig legger de fleste produsenter glødende vurderinger av sine egne produkter på deres hjemmeside, så det er vanligvis ikke den beste kilden for ærlige produktsammenligninger eller lære fordeler og ulemper. For eksempel, når jeg ser på solovner, testet jeg flere merker mot hverandre og postet mine solovn anmeldelser online som en nyttig ressurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *