Grunnleggende om Homestead Gardens (for ikke-gartnere)

Noen av oss ble født med en naturlig grønn tommel. Andre av oss… Vel, vi er ikke så heldige. Når det er sagt, er en av trekkerne av gård og små huslevende å lære å leve av landet. For å dyrke din egen matforsyning, er det nødvendig å først lære de grunnleggende kravene til å plante gårder hager.

Som med de fleste forslag på denne bloggen, jeg er en stor talsmann for baby trinn. Lær å dyrke en liten hage det første året, ikke stress for mye om det og se hva som skjer. Så neste år vil du kanskje takle et større prosjekt. Ikke forvent å leve av hagen din med en gang, spesielt hvis du er en nybegynner, selv erfarne gartnere har dårlige år.

Len deg det grunnleggende om å planlegge en hage, sette opp tomten og dyrke noen grønnsaker. Forskning hva planter fungerer best i ditt område. Forstå jorda du arbeider med og hvilke planter kompliment hverandre (som jeg skal forklare).

Så, hvis du er interessert i å begynne å dyrke din egen mat i år, her er det grunnleggende om gård hagearbeid for nybegynnere.

1. Forskning kravene til Homestead Gardens
Det er flere faktorer å vurdere når du planlegger hagen satt opp, og det går utover hvilke grønnsaker du liker å spise. De fleste av oss vet planter krever det grunnleggende:

Vann
Oksygen
Sollys
Næringsstoffer
Det høres rudimentært ut, men mange førstegangsgartnere gjør feil ved å glemme disse enkle fire kravene. Jeg har sett nye gartnere forsøke å dyrke planter i feil klima eller på et skyggefullt sted, slik at planter ikke får sin foretrukne mengde varmt / kaldt eller sollys. Eller førstegangsgartnere vet ikke at planter krever god jord, forutsatt at de kan plante i noen jordlapp. Planting frø for tett sammen kan føre til planter å kjempe for nok sol. Det er også planter med konkurrerende næringsbehov som stjeler fra hverandre hvis plantet sammen i en mindre plass eller beholder (mer på følgesvenn planting under #4).

Hvis alt dette høres komplekst ut, ja, det kan det være. Spør noen bonde og sjansene er han eller hun vil fortelle deg timer er brukt planlegging for sine hager. Å gi nok mat til enda en persons behov krever mye framsyn og innsats. Hobby gartnere generelt plante sine favoritt avlinger å nyte og for gleden av hagearbeid selv, snarere enn overlevelse. Gårdshager som fungerer som matforsyning, vil kreve mer læring og innsats. Igjen, start i det små og husk: dette er en reise, ikke en destinasjon. Du ønsker å starte med å planlegge en hage du kan holde tritt med.

Selvfølgelig er det sikkert mulig å plante en stor hage som vil gi deg mange grønnsaker å nyte. Start med grønnsaker som anbefales for din spesielle region. Ta hensyn til dagene til modenhet og sammenligne den med vekstsesongen. Det er mange vekstdiagrammer, som denne fra Iowa State University for å vise deg hvor lang tid som kreves for hver plante. Slå også opp din lokale «forlengelse» som er et statlig kontor som hjelper folk med å starte hager eller gårder. De kan hjelpe deg med feilsøkingsproblemer, gjennomføre jordtester og forstå noen vanlige utfordringer i ditt område. Utvidelseskontorer er i hver stat, i de fleste mellomstore byer og deres tjenester er ofte gratis for publikum.

Sammenlign de voksende datoene med plantehardhetssonekartene og varmesonekartene for gården din. Dette vil fortelle deg nøyaktig hva du bør forvente når det gjelder vekstsesongen og hvilke planter som vil trives. Det vil også hjelpe deg å vite når du skal plante hver rekke grønnsaker du håper å vokse.

frø for hagen

Det er vanskelig å si hvor mange planter du bør planlegge for. Vanligvis kan begynnende gartnere ønske å eksperimentere med en rekke frø og frøplanter for å se hva som blomstrer og hva som sliter i hagen din tomt. Når du identifiserer hvilke planter som gjør det bra, fokuser er du på å dyrke de i fremtiden (selv om det kan variere fra år til år). Sjekk ut mitt innlegg på topp 5 grønnsaker for begynnelsen gartnere, for gode ideer å starte.

2. Gå utover containerhagearbeid (hvis mulig)
Container hagearbeid synes å gå hånd i hånd med små områder, men fra min erfaring container hagearbeid er utfordrende fordi plantene ender opp pot-bundet og deres vekst er begrenset. Selvfølgelig, hvis container hagearbeid er ditt eneste alternativ, er det bedre enn ingenting. Men min anbefaling er å plante i bakken eller hevet seng når det er mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *