Gjør deg klar for vinteren på gården

Det er starten på høsten nå, selv om det fortsatt er varmt her i North Carolina, så det er på tide å begynne å gjøre seg klar for vinteren på gården. Vinteren er en langsom tid for de fleste gårdbrukere, med hagen blir ryddet ut og dyr tar det rolig, det er på tide for deg å gjøre det samme!

Jeg elsker å bosette meg for vinteren, det er en rolig tid å tilbringe med familien, ferien holder oss opptatt og mens det alltid er noe å gjøre på en gård, er det en flott tid å slappe av og komme videre. Her er en liste over noen ting for å sikre at du gjør deg klar for vinteren på gården.

1. Tøm ut hagen
Rydde ut hagen i høst

Få en god start på neste års hage ved å rydde ut alt du ikke vil ha. Jeg trekker alltid plantene mine i hagen min og slipper kyllingene løs i inngjerdet i området i noen uker. De finner alle de tingene du savnet, de skraper på jorden, finner ugressfrø og bugs, pluss gjødsle mens de går sammen. Det er en fin måte å rydde opp ting på. Ikke glem at bare fordi det avkjøles, kan du fortsatt hage om høsten og tidlig vinter.

2. Mulch Alle Dine Hage Senger
mulching hage seng

Etter at du har ryddet opp hagene dine, sørg for at de holder seg gratis! Først skal jeg snu sengene mine litt, så topp kle sengen med kompost. Derfra legger jeg til mulch-laget mitt, og legger det på veldig tykt. Uansett hva ditt mulching materiale av valget er, få et veldig godt lag av det på alle sengene dine. Dette vil holde ugresset i sjakk når våren kommer tilbake, noe som gir deg tid til å plante uten mye problemer.

3. Få komposthauger i orden
Rydd opp i komposthyllene

På slutten av sesongen har du mye organisk materiale du kan sette på haugen din. Få hauger bygget opp på riktig måte, og sørg for at du har riktig blanding av karbon og nitrogen i haugen for å få ting matlaging. Du vil sørge for at haugene dine starter riktig, slik at de kan bygge opp varme og drepe uønskede critters, lukefrø og sopp. Jeg vil ofte legge til en mikrobiell inokulere rett etter at varmen av haugen begynner å avta for å sikre at vi har en stor mikrobe profil i min jord i senere år.

4. Fiks vanning og avløp vannledninger
fikse ødelagt vanning i hagen

I løpet av sesongen ting pause og vanning linjer er noen ganger vanskelig å holde tritt med når de er dekket av et rot av planter. Jeg prøver å ta denne tiden å finne ut hva som fungerte og hva som ikke fungerte og gjøre reparasjoner for neste år. Siden vann kan fryse i linjen, sørger jeg også for at alle vannlinjene mine er helt drenert og deretter blåse dem ut med en luftkompressor. Slanger jeg tar med inn, men siden vi har ganske mild, lar jeg det meste av infrastrukturen på plass.

5. Rydd opp dine stauder
rydde opp dine stauder i hagen

Du har sannsynligvis noen stauder i hagen din, for meg har jeg alltid et grunnleggende sett med urter og blåbærbusker. Mint er en av de tingene som kan komme ut av hånden, så jeg sørger for å kutte den ned noen. Jeg skal også trimme opp andre ting som har blitt uregjerlig. Du ønsker ikke å gjøre for tung av en beskjæring fordi stresset av en stor trim pluss utbruddet av kulde kan drepe en plante, men rydding er helt verdt det.

6. Fiks hva plaget deg på din gård
Fikse ting på gården

En gård er en maskin som forandrer seg. Vi prøver nye ting: hvordan bedre vokse en grønnsak, en ny måte å vanne våre kyllinger, en måte å håndtere etterhøsting råvarer hvis vi selger på markedet. Eksperimentene vi kjører slutter aldri, og vi er alltid ute etter å forbedre ting. Tenk på ting du elsker med gården din, og tenk på hva du ikke liker. Hvordan kunne du gjøre de tingene bedre? Hvilke små ting plager deg daglig i den travle sesongen? Hvilke ting er en total smerte, stadig bryte, eller bare ikke fungerer?

Når du tenker på disse problemene på gården din, hvordan kan du fikse dem? Nå er det på tide å få dem på gjørelaget ditt og få dem gjort.

7. Forbedre arbeidsflytene på farmen
Forbedre arbeidsflyter på farmen

En ting som jeg ser for ofte er folk som ikke vurderer sine arbeidsflyter på gården eller gården. Hva er stiene inn og ut av gården din? Du tar inn en dumper av kompost for å legge til hagesenger, diesel for traktoren blir lastebil i, og du kjøper trelast for å bygge ting. En gang på ditt land, må du gjøre ulike ting: du sprer mulch, drivstoff opp traktoren, og du jobber med ting i butikken, etc. Derfra vokser du ting og høster dem som krever et område for å gjøre etter høsting rengjøring og emballasje. Du kan ta dem med til et bondemarked, du kan dem for ditt eget pantry, eller du lagrer ting i rotkjelleren din. Tenk på alle disse flytene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *