Formålet med ting og spørsmålene du bør spørre deg selv

Nylig kom jeg over et innlegg om «Hensikten med ting» og jeg syntes det var en veldig fin måte å tenke på elementene i våre liv. For å oppsummere har vi alt dette i våre liv, og de faller i stor grad inn i fire forskjellige formål: Funksjonelle, estetiske, nostalgiske og drømmeplassholdere.

posessions og rot lite hus

Jeg likte denne tankegangen og innså at dette rammearbeidet er nyttig, men den inneholder mange fallgruver. For eksempel: Funksjonell. Det er mange ting som kan anses som funksjonelle i våre liv. Kjøkken gadgets er det første som kommer til hjernen.

Mange av oss har skuffer fylt med gadgets som vil skrelle hvitløk, damp brokkoli og kjerne et eple. Kjøkken gadget industrien har kommet opp med en løsning for alle mulige problemer. Sannheten er at mye av disse spesialbygde gjenstandene ikke gjør oss bedre kokker, og de fleste av disse tingene tjener et ytre behov. Hvor ofte er du egentlig kjerneepler?

Så jeg ønsket å tilby noen spørsmål som kan hjelpe deg å navigere rundt fallgruvene til hver av disse.

Funksjonelle:
Det er ting som vi bare trenger å komme gjennom vårt daglige liv. Vi trenger en seng å sove på, et kjøleskap for å holde maten inne, et håndkle for å tørke hendene og så videre. Mye av det som er i mitt lille hus har et veldig sterkt funksjonelt formål, men det er lett å si at vi trenger noe. Det de fleste ikke klarer å gjøre er å undersøke motivasjoner og ta et skritt tilbake og forstå motivasjonen.

compact-can-openerEt perfekt eksempel for meg var: trenger jeg vaskemaskin og tørketrommel? Jeg var overbevist om at jeg gjorde det, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle passe det i huset mitt. Det var da jeg tok et skritt tilbake og sa «Jeg hater å brette klær, hvorfor skulle jeg ønske å ha en ting i huset mitt som fikk meg til å gjøre ting jeg hater å gjøre?»

Nå ville det være lett å si, vel alle bærer klær, klær blir skitne, du må vaske dem, derfor trenger du en vaskemaskin. Det er et ganske logisk argument, det er hvordan de fleste husene er bygget, og hvordan det har blitt gjort i lang tid. Men jeg var villig til å spørre meg selv, hva om jeg ikke hadde vaskemaskin / tørketrommel? Så jeg sa, vel kanskje det er noen som jeg i stedet kunne betale for å gjøre min klesvask i stedet for å kjøpe en dyr kompakt vaskemaskin / tørketrommel. Lav og se jeg fant et selskap som vil komme til huset mitt, ta mitt vaskeri, vaske / tørke / fold, og deretter bringe den tilbake til meg … for $ 15!

Still deg selv disse spørsmålene rundt funksjonelle elementer:

Hvilke antagelser gjør jeg om dette elementet og «behovet» det fyller?
Hva er andre måter jeg kan oppnå dette samme sluttresultatet på?
Er det noe jeg kunne bruke i stedet som gjør dette i en mindre form eller er multi-purpose
Hvor ofte gjør jeg faktisk denne funksjonen?
Hva om jeg ikke hadde denne tingen? Hva ville virkningen være?
Estetikk
Det er et flott sitat fra William Morris: «Har ingenting i huset ditt som du ikke vet å være nyttig, eller tror å være vakker.» Estetikk er svært viktig i et lite rom og for minimalistiske, har vi svært lite, så vi må være tilsiktet med alle våre beslutninger. Når det gjelder minimalistiske valg av vakre ting for våre liv, må vi være kresne. Dette er tilfelle hvor mindre er mer, ikke ut av noen dogmatisk etterlevelse, men ved å ha noen vakre ting vi bringer fokus og ære til deres formål: berikelse gjennom skjønnhet.

har-ingenting-det-er-ikke-nyttig-og-vakkerProblemer med estetiske elementer vi kan ha for mange av dem, noe som fører oss til å ha en rotete følelse. Fokuser på noen få utvalgte ting som lar deg nyte dem uten å bli distrahert av andre ting. Hvis du ikke setter pris på verdien hver dag, kan det være et tegn på at den må gå.

Still deg selv disse spørsmålene rundt estetiske elementer:

Hvor vil dette elementet ha et hjem, et sted, i huset mitt?
Hvordan vil du at din plass eller hjem skal føles? Hvordan hjelper dette elementet deg med å nå dette målet?
Er det nok plass til å trekke fokus på dette elementet hver dag?
Hvilke elementer vil distrahere deg fra glede av dette elementet?
Nostalgisk
Dette er den vanskeligste av dem alle, fordi vi er mennesker og som sådan er vi iboende lastet med feil og komplikasjoner. Nostalgi er en kraftig kraft av den menneskelige erfaring og dens verdifulle, sunne og en viktig del av livet. Det er tider da det kan tynge oss ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *