Å bygge eller kjøpe et lite hus – Eksperter deler sine råd

Jeg satte meg ned med de beste små husekspertene for å stille dem en haug med spørsmål, i dag deler jeg sine svar på spørsmålet: «Hvilke råd vil du gi til noen som prøver å finne ut vær for å bygge et lite hus eller kjøpe fra en byggmester?» Spørsmålet været å spenne på et verktøy belte og bygge din egen lille hus eller leie en liten husbygger er en tøff en. Forhåpentligvis kan tanker fra dem som har vært der hjelpe.

Har du råd til å kjøpe? Hvis ikke er jeg sikker på at du kan tilegne deg ferdighetene til å bygge!

Fokuser due diligence rundt penger og tid. Å bygge deg selv vil koste mindre penger og mye tid. Å ha en bygget for deg vil koste mer penger og mye mindre tid. Som er viktigere for deg? Hvor lener gumption seg mot, bruker tid eller penger, sparer tid eller penger?

Hvis du bygger, be om hjelp og leie hjelp til ting som det elektriske arbeidet i det minste. Hvis du kjøper, virkelig gjøre lekser på byggherren du velger. Det er så mange nye utbyggere dukker opp hver dag, og mange er i det for pengene og ingenting annet. Sørg for at du virkelig blir kjent med byggherren din og snakk med folk som de har bygget for tidligere. Hvis det er noen røde flagg, finn noen andre.

Det fungerer virkelig på budsjett og tid. Jeg er overbevist om at nesten alle kan bygge et lite hus selv med nok tid og hardt arbeid. Et lite hus som er bygget av noen andre kommer til å koste 2 til 3 ganger mer enn en DIY lite hus. Forstå at når du ansetter en byggmester, må de betale lønn av ansatte, verktøy, overhead, forsikring etc. Hvis du går med en byggmester, sørg for at du har en veldig solid kontrakt på plass.

Jeg vil si, se på dine grunner for å gjøre dette, og hva slags lite husmarked er i ditt område. Hvis det handler om å forenkle livet ditt og koble til på nytt, kan det gå begge veier, du kan bygge eller kjøpe. Hvis du er på et sted som NC, hvor flere små husselskaper gir noen ganske gode alternativer, og du har budsjettet, og deretter kjøpe. Hvis det handler om økonomisk frihet, uavhengighet, selvhjulpenhet… Jeg anbefaler absolutt at du tar på bygningen!

Hvis du har tid, plass, og kunnskap om at du vil gjøre feil underveis, og at byggingen vil ta minst dobbelt så lenge som du tror det vil, gjør DIY rute- du vil da ha en sjanse til å lage huset til dine spesifikke behov , og vil legge til kjenner deg hjem inne og ute, når det gjelder fremtidige reparasjoner, tweaks, eller behov.

Å bygge en tar evig tid. Som mye lenger enn du tror. Og så lenger enn det. Nei, egentlig (min tok meg 13 måneder). Men det er også ekstremt gledelig. Kjøp er selvfølgelig dyrere, og du får vanligvis mindre mulighet til å gjøre endringer underveis hvis du kommer opp med nye ideer, men det er raskere og logistikken er andres ansvar. Hvis du er fysisk ute av stand til (eller uvillig), ikke har tid, eller er den typen person som har problemer med å fullføre prosjekter, er kjøp et flott alternativ.

Bestem om du har 800 + timer å vie til å bygge ditt eget lille hus, og også bestemme om kroppen din kan håndtere 800 timer med hardt arbeid.

Tid er penger. Hvis du ikke har arbeid og har mye ledig tid og ønsket om å DYI, så er en selvbygging en no-brainer. Beslutningen blir murkier hvis du har en betalende jobb fordi din tid borte fra arbeidet ditt vil åpenbart bety en nedgang i lønn forutsatt at alle andre aspekter forblir de samme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *